Karbonn Mobiles, producatorul asiatic cu cea mai mare crestere pe segmentul de smartphone din India, se lanseaza pe piata romaneasca, unde va incepe comercializarea a patru modele de smartphone si a unui feature phone.

Potrivit unui comunicat cele patru modele de smartphone sunt: Karbonn A5s, Karbonn A19, Karbonn S5+ (disponibile in doua variante de culoare: alb si negru) si Karbonn Titanium X (dotat cu un procesor la 1.5 GHz Quad-Core, ecran 5" IPS cu rezolutie full HD, 1 GB RAM, 16 GB ROM si camera de 13.0 MP LED Flash). Toate cele patru smartphones sunt dotate cu sisteme de operare Android si au preturi recomandate cuprinse intre 399 si 1199 RON. Karbonn KPhone1 este singurul feature phone din oferta, comercializat la pretul recomandat de 169 RON.

Karbonn Mobiles vinde anual peste 20 de milioane de telefoane pe piata indiana si, in ultimii ani, si-a extins prezenta in mai multe zone printre care: Bangladesh, Africa, Nepal, Sri Lanka si Orientul Mijlociu. In prezent, compania isi face simultan intrarea pe mai multe piete europene: Spania, Marea Britanie, Romania, Ungaria, Bulgaria si Serbia.

Fondata in martie 2009, printr-un joint-venture intre compania de telecom UTL Group (Bangalore) si distribuitorul de telefoane mobile Jaina Group (Delhi), Karbonn Mobiles este una dintre cele mai mari companii producatoare de telefoane mobile pe piata indiana, aflata in top trei pe segmentul de smartphones, si una dintre companiile de telefonie mobila cu cea mai mare rata de crestere din India.